2021 IEEE Israel Conference on Electromagnetic Compatibility (EMC)

חמישי, 2 בספטמבר 2021

SamiLogo_engAEAI

 

כנס IEEE ישראל בנושא תאימות אלקטרומגנטית (EMC) התקיים באופן וירטואלי (זום) ביום חמישי, 2 בספטמבר 2021. הכנס אורגן על ידי EMC Chapter של IEEE ישראל, בשיתוף עם מכללת סמי שמעון ( SCE  אשדוד) ולשכת המהנדסים בישראל (AEAI).

בכנס הוצגו נושאי היסוד והיישומים של התאימות האלקטרומגנטית, על ידי מומחים מובילים מהארץ ומחו”ל.

אנו מקווים כי תוכן הכנס היה מפרה ומועיל עבור ציבור העוסקים בתחום.

בברכה,

ועדת ההיגוי


להקלטות:

מידע על ההרצאות, מרצים ומצגות שאושרו לפרסום:

במסגרת הכנסים,  ימי עיון וקורסים מוצג מידע, כמו כן במקרים מסוימים מפורסמים מצגות ודפי עמדה מטעם מרצים ומהנדסים. המידע המוצג במסגרות אלו משקף את עמדת המרצה והמציג ובשום מקרה אין לראות בו מידע רשמי או מידע מטעם לשכת המהנדסים האדריכלים והאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים בישראל (להלן: ״הלשכה״). המסתמך או עושה שימוש במידע זה, עושה זאת באחריותו האישית ולא יבוא בכל טענה כלפי הלשכה, זאת כתנאי לכל שימוש או קריאה של מידע זה. אין בהערה זו כדי להוות הסכמה לעשיית שימוש במידע או במוצג או הסכמה לכל פגיעה בזכויות יוצרים של הלשכה או של המפרסמים או בכלל.

מושב בוקר  10:00-13:00

דברי פתיחה – ד”ר אירית יובילר, יו”ר הכנס וראש המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, המכללה האקדמית להנדסה ע”ש סמי שמעון (SCE), קמפוס אשדוד

ד”ר אירית יובילר בוגרת תואר ראשון בפיסיקה ותואר ראשון בהנדסת חומרים (בהצטיינות) באוניברסיטת בן גוריון בשנת 1995. ד”ר יובילר סיימה את לימודי התואר השני בהנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן גוריון בשנת 1998. לאחר מכן, המשיכה את לימודיה לדוקטורט באוניברסיטת תל אביב במחלקה להנדסת חשמל- אלקטרוניקה פיסיקאלית, ובשנת 2004 קיבלה את ה-  Ph.D. בין השנים 2000-2002 הוענקה לד”ר יובילר מלגה לסטודנטים לדוקטורט מצטיינים בתחום טכנולוגיה עילית מאוניברסיטת תל-אביב. בסיום הדוקטורט ד”ר יובילר הייתה חוקרת ביצועי דיודות לייזר בחברת סטארט-אפ בשם אימפאלה בע”מ, ומרצה חיצונית במחלקות להנדסת חשמל במכללת אפקה, מכללת רופין ואוניברסיטת אריאל. בשנת 2007 הצטרפה ד”ר יובילר למחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכללה האקדמית להנדסה ע”ש סמי שמעון (SCE), ובשנת 2012 מונתה לראש המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, קמפוס אשדוד. ד”ר יובילר משמשת גם בתפקיד ראש המרכז למחקר יישומי באלקטרו-אופטיקה במכללת SCE. מתמחה באופטיקה, אופטיקה לא ליניארית, חומרים לא לינאריים, לייזרים וסיבים אופטיים. בשנים האחרונות עוסקת באופטיקה ביו-רפואית, אופטיקה אטמוספרית ואופטיקה קוונטית. ד”ר יובילר חברה ב-Optical Society of America (OSA)  וב -(SEEEI) Society of Electrical and Electronics Engineers in Israel.


הרצאה 1 – מבחן חסינות לברק על פי Mil Std 461G-CS117, תרגום למונחים הנדסיים, מאת אורן הרטל

מבחן חסינות לברק CS117 שולב בגרסה G של התקן Mil Std 461. הוא ניתן במונחים של רמות ושיטת המבחן, כאשר לאלו אין משמעות הנדסית ישירה למפתח מערכת הנדרשת לעמוד במבחן זה. המאמר מפרט שיטה פשוטה לתרגם את מושגי המבחן למונחים של מתחים בהדקי המערכת הנבחנת ומביא מספר מסקנות מעשיות עבור המבחן על כבלים מסוככים ושאינם מסוככים.

EMC

אורן הרטל בוגר הטכניון בהנדסת חשמל ( 1966), תואר שני מהטכניון בהנדסת חשמל ( 1976).

החל את דרכו בתעשייה בחברת רפאל כמהנדס תא”מ (תאימות אלקטרומגנטית) – EMC  כאחד המהנדסים הראשונים במקצוע זה בישראל ולימים כראש תחום תא”מ בתכנון מערכות צבאיות, קרקעיות, ימיות ומוטסות להבטחת תפקודן ומניעת הפרעות אלקטרומגנטיות בתוכן ומסביבתן. בתקופה זו הוקמה ברפאל ובאחריותו מעבדת התא”מ הראשונה בישראל. החל משנת 1992 כיהן כראש שטח מחקר אלקטרומגנטיות –אלמ”ג ובמקביל כראש מנהלת מכלולי אלמ”ג , שמטרתה לשווק בצורה עסקית את המוצרים של השטח מחוץ לרפאל. בשנת 1999 מונה כמדען ראשי של רפאל, במסגרת משרד הסמנכ”ל למו”פ ובהכוונתו בוצעו קשרי המו”פ של רפאל עם מערכת הבטחון ובנוסף אחראי על הקשר עם המדען הראשי של משרד התמ”ת.

החל משנת 2005  הוא משמש כיועץ עצמאי בתחום התא”מ לחברות מסחריות ולגופי המערכת הביטחונית בנושאי תא”מ, דוא”מ –EMP והגבלת החשיפה לשדות מגנטיים. ברשותו היתר למתן שירות בנושאי שדות מגנטיים של המשרד להגנת הסביבה ומהווה ספק מוכר של מערכת הביטחון בנושאי תאימות אלקטרומגנטית.

בנוסף, בשנות ה 90 שימש אורן מומחה מטעם האו”ם בתא”מ בשליחות להודו כחלק מתכנית UNDP-UN Development Program לסיוע למדינות מתפתחות בתחומי הטכנולוגיה.

אורן פעיל ומתנדב לקידום התחום והמקצוע בארגונים שונים כגון: מכון התקנים, IEEE, URSI .

ברשותו מספר פרסומים לרבות  ספר בסיסי בהנדסת תא”מ בהיבט המעשי EMC by Design, 1992.

לאורך השנים קיבל מגוון פרסים לאות הערכה והוקרה על פעילותו: 1983 פרס רפאל לפתרון מזהיר , 1992 פרס רפאל להעמדת תלמידים, 1992 תעודת הוקרה של אגודת האינג’ינרים והארכיטקטים בישראל, 1992 תעודה על הישגים של ארגון מהנדסי האלקטרוניקה הבינלאומי, IEEE 2003 תעודה על הישגים מקצועיים של ארגון מהנדסי האלקטרוניקה הבינלאומי IEEE וב 2006 עמית כבוד של התאגדות מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה בישראל.


הרצאה 2 – מי מפחד מדור 5? מאת: פרופ’ סטיליאן גלברג, המשרד להגנת הסביבה

לשמיעת ההרצאה- אודיו בלבד

גידול שנתי של מעל 60% בכמות הנתונים (data) המועברים דרך הרשתות הסלולאריות מחייב מדי כמה שנים מעבר לטכנולוגיה יעילה יותר ולהוספת עוד תחום תדרים לשימוש התקשורת הסלולרית. כל שינוי כזה מלווה בפחד ציבורי ומחובתם של הגופים הרגולטוריים הרלוונטיים לספק לציבור מידע אמין ומדויק.

המשרד להגנת הסביבה, הפועל מכוח חוק הקרינה הבלתי מייננת להסדרת רישוי ופיקוח של מתקני תקשורת בדק ש:

– המעבר לטכנולוגיה חדשה הינה מעבר נחוץ

– נדרשת הקצאת תחום תדרים נוסף

– יש בסיס מחקרי לגבי ההשפעות הפיזיולוגיות הצפויות

– אכן מדובר על טכנולוגיה יעילה יותר שהמאפשרת מעבר מהיר יותר של כמות גדולה של נתונים עם הרבה פחות קרינה

– הכנסת הטכנולוגיה החדשה מאפשרת הפסקת השימוש בטכנולוגיות פחות יעילות ועתירות קרינה

יוצגו את התוצרים של הבדיקות שנעשו במשרד ואת הנעשה בגופים ממשלתיים דומים במדינות המפותחות בהן הטכנולוגיה החדשה בשימוש רחב מאשר בישראל.

סטיליאן גלברג בעל תואר ראשון ושני בהנדסת כורים גרעיניים ברומניה, עלה לישראל ב-1984, סיים דוקטורט ופוסט-דוקטורט בפיזיקה גרעינית באוניברסיטה העברית בירושלים וב-1997 קיבל דרגת פרופסור חבר באוניברסיטה העברית.

משנת 1990 עובד במשרד להגנת הסביבה ראש אגף מניעת רעש וקרינה והכין את התוכן המקצועי של חוקים ותקנות בתחומים שבאחריותו ויזם והקים מערכות ממוחשבות לרישוי ופיקוח.


הרצאה 3- תופעות רב-נתיב ברשתות סלולריות 5G ו- 6G הפועלות בתחום הגלים המילימטרים, מאת: פרופ’ יוסף פנחסי, אוניברסיטת אריאל

מצגת ההרצאה

בתקשורת סלולרית בדור החמישי, הוקצו תחומי תדר חדשים בתחום הגלים המילימטרים. לקראת הדור השישי, מדובר אפילו על תחומי תדר בתחום הטרה-הרץ. הקצאה של תדרים בתחום הקרוי EHF (ראשי תיבות של Extremely High Frequencies), תאפשר הגדלה ניכרת של קיבול הערוץ וזמינותו ליותר משתמשים בו זמנית.

שימוש בתחום תדרים זה, מצריך התייחסות מיוחדת בשל אופי ההתפשטות של הגלים האלקטרומגנטיים בתווך וכן עיון בתופעות רב-נתיב ספקולריות המופיעות במתאר תקשורת בתוך מבנה סגור (Indoor). אורך הגל הקצר מאפשר ניתוח התופעות באמצעות מודלים קוואזי-אופטיים הכוללים חישובי החזרים מחומרים שונים, התאבכויות בונות והורסות התלויות בתדר ובמיקום, כמו גם הענות תדר המאופיינת שינויים בהספק הקליטה ובמופע האות.

בעבודה זו נציג מודל נומרי המבוסס על ניתוב קרניים לחישוב השדה האלקטרומגנטי המגיע לאנטנת המקלט במתארי תקשורת הכוללים ריבוי נתיבים. נדגים את תוצאות המודל בניתוח התפשטות במסדרון ארוך או במנהרה.

מאת: ליאת רפפורט, גד פנחסי, יוסף פנחסי –  הפקולטה להנדסה, אוניברסיטת אריאל

פרופ’ יוסף פנחסי הצטרף לאוניברסיטה כאחד ממייסדי המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ושימש כראש המחלקה וכדיקן הפקולטה להנדסה. פרופ’ פנחסי הוא מהפעילים להקמתה וביסוסה של האוניברסיטה באריאל.

תחום התמחותו של פרופ’ יוסף פנחסי הוא בנושאים של עירור קרינה אלקטרומגנטית ושימושיה לתקשורת אלחוטית, חישה מרחוק והדמיה. מחקריו עוסקים בפיתוח תאוריות במרחב התדר לניתוח אינטראקציות רחבות סרט ומפולגות בין שדה אלקטרומגנטי ותווך, כפי שהן מתבטאות במקורות קרינה רבי עוצמה, לייזרים ומייזרים ובהתפשטות קרינה בחומרים דיאלקטריים, במוליכי גלים, בקווי תמסורת ובאטמוספירה. במסגרת זו, הוא בוחן את השפעות התווך על הביצועים של מערכות תקשורת ומכ”ם אלחוטיות הפועלות בתחום תדרים רחב, כולל גלים מילימטרים ותת-מילימטרים (Tera-Hertz) ופיתח טכניקות פאסיביות ואקטיביות לגילוי מרחוק של עצמים מוסתרים. כמו כן חוקר טכניקות להעברת אנרגיה באופן אלחוטי.


הרצאה 4 – חשיבות הוראת EMC ברמה אקדמית באקדמיה , מאת ד”ר  יששכר גבאי,  אלתא- התעשייה האווירית

מצגת ההרצאה

תאימות אלקטרומגנטית (EMC) הינה ענף רב תחומי בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומכסה את רוב רמות התכן הספציפיים .להיות מהנדס EMC מומחה זה דורש ידע בפס רחב מאוד בנושאים הקשורים לכל ההיבטים של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה כמו: מעגלים חשמליים, מעגלים אלקטרוניים, שדות אלקטרומגנטיים, מעגלי RF ומיקרוגל, אנטנות והתפשטות גלים, ספקי כוח, כבילה ומבנים מכניים. כיום, באוניברסיטאות ובמכוני מדע, רק מעטים מהם משקיעים פעילויות סדורות לבניית תוכנית מלאה של מחקרי EMC עם מתאם עמוק בין כל הנושאים הספציפיים שהוזכרו לעיל. בנוסף, שילוב התקני הגנה לאיומים סביבתיים כגון: פולס אלקטרומגנטי (EMP), פולס אלקטרוסטטי (ESD), נחשולי מתח (TVS), שידורי מיקרוגל עתירי הספק (HPM) וברקים חייב להיות מבוסס על הבנה גבוהה ביותר של כלל המערכת  הנדרשת להגנה. כיום, קורסי EMC בשוק מכוונים מאוד לנושאים צרים מאוד ונותנים מידע מוגבל, הדרך היחידה להעלות את רמת מהנדסי ה-EMC, היא לבנות תוכנית לימודים מקיפה ומקצועית ברמה אקדמית, להביא את המרצים הטובים ביותר ולספק תיאוריה חזקה המשולבת עם הכשרה מעשית.

ד”ר גבאי יששכר נולד במרוקו בשנת 1955. הוא קיבל תואר B.Sc. ותואר M.Sc. בהנדסת חשמל ומחשבים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב בבאר שבע בשנים 1981 ו-2003 בהתאמה ותואר דוקטור בהנדסת חשמל מאוניברסיטת בר-אילן ברמת גן בשנת 2017. משנת 1981 עד 1984 היה קצין מהנדס אלקטרוניקה בחיל האוויר הישראלי. מאז 1984 הוא עוסק בפיתוח מערכות מיקרוגל ואנטנות ולאחר מכן כמהנדס מערכת של מערכות ל”א בחברת אלתא מערכות באשדוד. בשנת 2013 ד”ר גבאי עובר לתחום EMC ומועסק כמהנדס EMC בכיר וב-2019 הוא מתמנה לראש המחלקה. החל משנת 2019 ד”ר גבאי החל ללמד מקצועות EMC במכללת SCE מכללה להנדסה באשדוד במחלקה להנדסת חשמל.


הרצאה 5 –  מאפייני רשת הזנה במעגלים בעלי קצב מהיר, מאת אלי רכט,  REM E3 CONSULTANT AND PROTECTION DESIGN

רשת ההזנה במעגלים ספרתיים מהירים צריכה להיות בעלת ספקטרום תדרים רחב ואימפדנס נמוך בתחום תדרים רחב. מטרה זו מושגת על ידי רשת המורכבת מספק מתח מיוצב יחד עם קבלים במקביל החל מערך של מספר מיקרו פרד ובמקביל ובצמוד לרכיבים המהירים קבלים  קרמיים בעלי השראות והתנגדויות פרזיטיות נמוכות ככל האפשר בנוסף לכך תורם קיבול כמעט אידיאלי בין משטח האדמה ומשטח המתחים אימפדנס נמוך בתחומי תדר של מספר גיגה-הרצים.

אלי רכט, מבכירי מהנדסי התאלמ”ג בארץ. בעל ניסיון של 42 שנה בנושאי תאלמ”ג ואפקטים סביבתיים  אלקטרומגנטיים אחרים. במסגרת תפקידיו כמהנדס EMC  בתעשייה האווירית, בתדיראן, כמהנדס ראשי לתאלמ”ג באל-אופ וכבעלים של משרד  יעוץ פרטי REM, צבר ידע רב הן בתעשייה הביטחונית והן בתעשייה האזרחית בנושאים של חלל, תקשורת, רפואה, לייזר אוויוניקה ועוד.


מושב צהריים  14:30-16:00

הרצאה 6 – (KEYNOTE SPEAKER) ההרצאה לא אושרה לשידור

HIGH-POWER ELECTROMAGNETIC (HPEM) SYSTEMS and APPLICATIONS OF SHORT PULSE TECHNOLOGIES, By Dr. Dave Giri

The last two decades have witnessed an increased interest in High-Power Electromagnetics (HPEM), particularly the generation of high-power electromagnetic fields and their effects on electronics. In numerous publications, it has been reported that malicious actors such as criminals and terrorists have the possibility to interrupt and/or damage sensitive electronics by generating Intentional Electromagnetic Interference (IEMI). Many activities of civilized societies such as civil defense, air traffic safety and control, police, ambulance, communication, and internet commerce are becoming increasingly dependent on advancements in computer and electronic systems. While this dependence results in enhanced quality of service, it comes at the price of increased vulnerability to a wide variety of threats to the society’s infrastructure. One of the ways of classifying potential intentional electromagnetic environments (IEME) is based on frequency of coverage of the threat environment. In this paper, we will outline this classification, which is also consistent with current and emerging technologies in HPEM generation. Many examples of HPEM generators (from wall socket to radiated waves) are described, showing their capabilities, along with some illustrative applications in military and civilian sectors.

It is well established that sufficiently intense electromagnetic (EM) signals in the frequency range of 200 MHz to 5 GHz can cause upset or damage in electronic systems. One way of classifying the HPEM environments is based on the frequency content of their spectral densities as “narrowband”, “moderate band”, “ultra-moderate band” and “hyperband”. To characterize these environments, we consider the bandratio of the EM spectrum as . Using the inherent features of br in a manner consistent with the emerging EM field production technologies, the definitions for bandwidth classification has been proposed and formalized.  The band ratio is closely related to the percent band width (pbw).The classifications are:

Narrowband Systems                           (pbw < 1 %),

Moderate Band Systems                      (1 % < pbw < 100 %),

Ultra-moderate Band Systems            (100 % < pbw < 163.64 %)   or    (3 < br < 10)

Hyperband Systems                             (163.64 % < pbw < 200%)    or    (br > 10)

In this presentation, we shall provide examples of HPEM systems in each of the four bands cited above.

For narrow band systems, high-power microwaves (HPM) ( 100 MW) operating in a single-shot or with tens or hundreds of Hz repetition rates are being developed in various countries and they are reaching power levels in the GW range, and are also frequency agile. They can be used to create intense electromagnetic signals in the range of ~ 500 MHz to 3 GHz, that can couple to and cause electronic damage in many systems.

Moderate band systems (source and antenna) have been built in the range of 100 MHz to 1 GHz.  They integrate an oscillator into the antenna system. Examples are: (a) a low–impedance quarter wave transmission line oscillator feeding a high-impedance antenna.

Ultra-moderate systems are basically hyperband systems with decreased bandwidth. TEM horn antennas have been used in fabricating such systems.

Hyperband systems have been built using paraboloidal reflectors fed by conical transmission lines. Their main attractive properties are: extremely wide bandwidth, without the adverse effects of dispersion.  These systems are finding many applications in both military and civilian domains. These systems can radiate very narrow (~ 100 ps) pulses into the far field of an antenna and lead to short pulse technologies. Some of the applications include: a) buried target detection such as demining, b) impulse radar, c) high-power, hyperband jammers and d) law enforcement applications such as “seeing through walls”.

Dr. Giri has over four decades of work experience in the general field of electromagnetic theory and its applications in NEMP (Nuclear Electromagnetic Pulse), HPM (High-Power Microwaves), Lightning, and UWB (Ultra Wideband). A complete description of his academic training and work experience may be seen at his website:  www.dvgiri.com

He has undergraduate degrees in Physiscs and Electronics Engineering.

He also has Masters degree in Microwave Engineering from Indian Institute of Science.

M.S., Ph.D., from Harvard University and  Certificate, Harvard Introduction to Business Program.

Dr. Giri has taught graduate and undergraduate courses in the Dept. of EECS, University of California, Berkeley campus.

• LIFE FELLOW of IEEE,

• IEEE EMC Society – Distinguished Lecturer (2020-2021)

• Member of Commission B, International Union of Radio Science (URSI)

• International Chairman of Commission E, URSI (2014-2017)

• Past Associate Editor for the IEEE Transactions on Electromagnetic Compatibility (EMC)

• SUMMA Foundation FELLOW

Book 1 – High-Power Microwave Systems and Effects published by Taylor and Francis in 1994.

Book 2 – High-Power Electromagnetic Radiators: Nonlethal Weapons and Other Applications has been published by Harvard University Press in 2004.

Book 3 – Effects of High-Power Electromagnetic Environments on Electronic Systems published by Artech, March 2020.

Recipient of the IEEE Antennas and Propagation Society’s 2006 John Kraus Antenna Award.

Recipient of Carl Baum Medal 2017

He has also published over 200 papers, reports etc.

He is a Co-Editor with Prof. Raj Mittra, and they have started an on-line Forum and Journal on Electromagnetics called FERMAT (www.e-fermat.org).


הרצאה 7- פיתוח מערכות אנרגיה מכוונות DE אזרחיות וצבאיות למרות מגבלות הפרעות הדדיות EMI וסיכונים ביולוגיים, מאת פרופ’ יעקב גוון, מכללת סמי שמעון SCE והמכון הטכנולוגי חולון

מצגת ההרצאה

נדון במהות מערכות אנרגיה מכוונת DE  שהוצעו לראשונה בתחילת המאה ה 20 ע”י הגאון באלקטרו מגנטיות  TESLA להעברת אנרגיה חשמלית באלחוט  למרחוק במקום בחוטים וכבלים, אבל נכשל כי הטכנולוגיה לא הייתה בשלה. באותה תקופה הצליח מאוד MARCONI  ואנשי מקצוע אחרים לפתח מערכות אלחוט לתקשורת ש כיום בין התחומים הטכנולוגים החשובים ביותר.

מגבלות הספק ונצילות, הפרעות אלקטרו מגנטיות EMI  וסיכונים ביולוגים עכבו את פתוח מערכות DE ביותר מ 70 שנה. לאחר שנפתרו חלק מן המגבלות החל פתוח מערכות DE תחילה בתחום האזרחי  במיקרוגל MW בעיקר בתדרי ה ISM ואחרי כן בתחומי תדרים יותר גבוהים  במיוחד ב IR באמצעות LASER וגם באורכי גל נמוכים יותר עד ה UV ויותר. בשנים האחרונות לנוכח התחרות בין המעצמות החל פתוח מואץ של מערכות DE משופרות בעיקר למטרות צבאיות להגנה מפני בלוני תבערה, רחפנים וטילים למרות המגבלות שחלקן פותרו וכהשלמה למערכות הקינטיות הקיימות. אולם זאת רק תחילת הדרך וכדי להגיע לפתרונות הגנה אידיאליות חייבים עדיין להתגבר על חלק מן המגבלות.

פרופ׳ יעקב גוון בוגר קורס טכנאות רדיו 16  בבה”ד 2 (1955), סיים תואר ראשון בחשמל ואלקטרוניקה בטכניון ( 1960 ), תואר שני באוניברסיטת Eindhoven בהולנד בהצטיינות עם תזה בנושא תקשורת לוויינים ( 1969) ודוקטורט במכון הלאומי הגבוה לתקשורת רדיו בגרנובל  ENSERG  צרפת בהצטיינות יתירה בנושא של גילוי אנשים קבורים מתחת לשלגים או הריסות באמצעות משיבים (1979 ).

עבד בהקמת תחנת משדרים של משרד התקשורת בקדימה, בהקמת מחלקה לאלקטרוניקה בבית ספר המקצועי של גינאה מטעם מש”ב, כמהנדס בכיר באלתא, כמומחה ואחרי כן ראש המשלחת של ארגון התקשורת הבינלאומי ITU באפריקה והקים מחלקה להנדסת תקשורת באוניברסיטה של זאיר. התקדם במכון הטכנולוגי בחולון HIT ממורה ועד לפרופסור מן המניין. הקים את המחלקה הראשונה בארץ להנדסת תקשורת ושימש כדיקן הראשון של הפקולטה להנדסה ב- .HIT כיום מרצה על תקשורת לוויינים וחלל ב- SCE באשדוד. עמית IEEE ומכהן כיו”ר קבוצת  IEEE EMC בישראל. בשנים האחרונות חוקר ומפרסם בתחומי תקשורת לוויינים וחלל ואנרגיה ישירה להעברת אנרגיה למרחוק באמצעות מיקרוגל ולייזר למטרות אזרחיות והגנה מפני בלוני תבערה, רחפנים ועד טילים מהירים.


Organizing Committee:

Dr. Irit Juwiler, Head of Electrical & Electronics Engineering, SCE Ashdod – Conference Chair

Prof. Jacob Gavan, IEEE Life Fellow, Chairman IEEE EMC Israel Chapter

Mr. Shmuel Auster, Chair – IEEE Israel Section, Chair – Israeli society of Electronics Engineers, AEAI

Mr. Moshe Netzer, SM IEEE, CEO EMC Engineering and Safety Ltd
EMC