הנדסה היא שפה אוניברסלית - הכירו את שיתוף הפעולה שנוצר בכנס אואזיס 7!

כל עובד בכיר או בעל ניסיון יוכל להעיד על החשיבות של כנסים. הם מכילים קבוצה עצומה של בעלי עניין משותף במקום אחד, ניתן למצוא בהם אינספור פתרונות ופיתוחים חדשים וכמובן גם את גולת הכותרת – הזדמנות יקרה מפז ליצור קשרים חשובים עם גורמים רלוונטיים ולהוביל לשיתופי פעולה, הסכמים, רכישות ואפילו מיזוגים.

מיותר לציין שגם כאן, עולם ההנדסה עם דגש על זה הישראלי לא נותר מאחור, ואחד מהשמות המוכרים ביותר בקרב התעשיות השונות הוא כנס אואזיס שנערך על ידי לשכת המהנדסים בישראל וביחד עם ההישגים השונים שנקצרו בו, ניתן לציין גם את יצירת שיתופי הפעולה שמתרחשים בו.

במה מדובר ואיך שוק עולמי בשווי של מיליארדי דולרים ירוויח מכך? התשובה לפניכם.

שיתוף הפעולה של חברת SLTL ההודית עם חברת סיון הישראלית

ענף הלייזרים התעשייתיים הינו ענף הכולל בתוכו מגוון רחב של חברות. חברת SLTL ההודית אשר נחשבת למובילה בהודו בכל הנוגע לפיתוח וייצור של מכונות לחיתוך וריתוך בלייזר. חברת סיון, מתמחה בייצור לייזרים לתעשיית עיבוד החומרים. היכולות של כל אחת מהחברות הובילו להבנה משותפת כי כל שתיהן יוכלו לשלב כוחות ולייצר מכונת ריתוך וחיתוך בתלת ממד בלייזר אשר תשתמש בטכנולוגיה מתקדמת וטובה יותר מאלו הקיימות בשוק כיום, המיועדת לשוק הריתוך המוערך כיום בשווי של מעל 8 מיליארד דולר.

יחד עם הנתונים המרשימים, חשוב גם לציין את המפרט הטכני הייחודי אשר צפוי לחדש ולייעל את האפשרויות העומדות בפני אינספור יצרנים שונים בארץ ובעולם.

המפרט המלא של החידוש הטכנולוגי

הפרויקט החדש צפוי להפיק מכונה לחיתוך וריתוך לתלת מימד המתבססת על לייזר OPA 6 עם תכונות האלומה הדינאמית, והיא צפויה להיות משווקת למשתמשי קצה והיא משלבת בין התוצאות המשופרות של חברת סיון בפרמטרים של איכות ומהירות ונוכחות השוק של חברת SLTL.

המכונה החדשה צפוי להכיל יכולות חיתוך וריתוך מרחוק בשילוב סורק ושולחן XY עם 5 דרגות חופש, מה שיאפשר עבודה מורכבת בתלת מימד. כפי שניתן לשער, אחד האתגרים הגדולים יהיו לבצע אינטגרציה מוצלחת של לייזר בטכנולוגיית OPA 6 עקב השוני שלו מטכנולוגיית לייזר סיב סטנדרטי, המתבטא בנושאים הבאים:

  • תכן מכני לממשקים בין הלייזר למכונה
  • תכן אופטי המאפשר טווח תנועה של 13 מטר
  • אפיון וייצור רכיבי אופטיקה ללייזר רב הספק
  • עבודה בהספקים גבוהים עם צפיפות הספק גבוהה של Single Mode
  • תוכנה לשליטה באלומה הדינמית

יחד עם אתגר זה, הפרויקט נועד לפתור מספר אתגרים הקיימים בתעשייה עצמה כגון היכולת לבצע ריתוכים וחיתוכים ייחודיים עבור שימושים מסחריים וכלכליים בצורה יעילה ומהירה בכל הנוגע לשילובי מתכות נפוצות כמו ריתוך של סגסוגות אלומיניום עבות שבין 5 – 10 מ”מ, ריתוך של מתכות עבות 10 – 20 מ”מ וריתוך של נחושת לאלומיניום (אשר נחשב כיום לבעייתי במיוחד וכמעט בלתי אפשרי עקב שלבים אינטר-מטאליים שבירים אשר מקשים על הליך רציף ואיכותני) הנחשב לקריטי במיוחד עבור יישומים שונים בעולמות הנדסת החשמל והאלקטרוניקה ויאפשר להם ליהנות מיכולות הולכת חשמל וחום טובים יותר.

תמונה -מכונה לחיתוך וריתוך לתלת מימד המתבססת על לייזר OPA 6 עם תכונות האלומה הדינאמית
מכונה לחיתוך וריתוך לתלת מימד המתבססת על לייזר OPA 6 עם תכונות האלומה הדינאמית – תוצר שיתוף פעולה בכנס אואזיס 7

הטוב של שני העולמות

אחד מהגורמים המעניינים יותר בעסקה זו הוא הסנכרון בין היכולות של כל אחת מהחברות בצורה אופטימלית, מה שיאפשר לכל אחד מהצדדים לחזק את החולשות שבו ולהתרכז בחוזקות אותן הוא מציע – עבור סיון, מדובר בהזדמנות הראשונה ליהנות מיכולות של מסחור מהיר ולספק מענה ללקוחות הקצה, בעוד חברת SLTL תיהנה מחשיפה ושימוש באחת מהטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם הלייזר התעשייתי.

מה צופן העתיד?

כפי שניתן לראות, תחילת העבודה ההדדית היא דגל אחד בדרך לפיתוחים שונים אשר ישלבו את הידע והניסיון של שתי החברות וצפוי לייצר מגוון רחב של פתרונות המיועדים לשימוש תעשייתי ויוכלו להוביל לשיפור של מנגנונים, מערכות ופלטפורמות קיימות ובכך לתרום לאלפי פרויקטים קיימים ועתידיים וכמובן להועיל לאינספור משתמשים שונים ברחבי הגלובוס. אין לנו ספק שזוהי רק יריית הפתיחה – ואנו צופים לשמוע עוד חדשות טובות בהמשך.

לסיכום, בשורה זו היא תוצר של עבודה מאומצת בקרב כל הצדדים, כולל אלו אשר עמדו מאחורי הכנס ואפשרו למגעים הראשונים להתרחש – אנו רוצים להודות לכל אחד מהם ולייחל כי הכנס השמיני יביא עימו עוד עדכונים חיוביים שהם לא פחות מגאווה ישראלית!

 

עשוי לעניין אותך: