וובינר: "שיפור" חיזוי התנהגות גולשים באמצעות שינוי התנהגותי

שודר ביום חמישי 25-03-2021

אודות הוובינר

תחומי למידת המכונה והסטטיסטיקה השקיעו מאמצים רבים בתכנון אלגוריתמים, מודלים וגישות המנבאים טוב יותר תצפיות עתידיות. בעוד שמאמצי אלגוריתמים ונתוני למידה ממוחשבים מכוונים לשיפור הערכים החזויים, פלטפורמות האינטרנט יכולות למזער את שגיאת החיזוי על ידי “דחיפת” משתמשים לעבר פעולות שמותאמות לערכים חזויים באמצעות טכניקות שינוי התנהגות.
ככל שפלטפורמת האינטרנט מצליחה לגרום למשתמשיה להתאים את עצמם לתוצאות החזויות שלה, כך היא יכולה להתפאר גם בדיוק החיזוי שלה וגם ביכולתה לגרום לשינוי התנהגותי. הניסוח והגזירה שלנו משקפים את ההשפעה וההשלכות של שינוי התנהגותי כזה בפני מדעני הנתונים, פלטפורמות אינטרנט ולקוחותיהם, וחשוב מכך, לבני האדם שהתנהגותם עוברת מניפולציה.

אודות המרצה

prof-galit-shmueli

פרופ’ גלית שמואלי – אוניברסיטת צינג הואה הלאומית, טאיוואן

פרופסורית וראש המחלקה למדעי השירות בבי״ס לניהול טכנולוגי באוניברסיטת צינג הואה הלאומית בטאיוואן. פרופ’ שמואלי קיבלה תואר דוקטור מהטכניון בשנת 2000. לפני תפקידה בטאיוואן, שימשה פרופסור-חבר לסטטיסטיקה ומערכות מידע בבית הספר ההודי למנהל עסקים, כפרופסור חבר עם קביעות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת מרילנד, ופרופסור-אורח בחוג לסטטיסטיקה באוניברסיטת “קרנגי-מלון”.

המחקר של פרופ’ שמואלי מתמקד במתודולוגיה סטטיסטית וכריית נתונים עם יישומים במערכות מידע ובריאות, בדגש על התנהגות אנושית. היא כתבה מספר ספרים, ומעל 100 פרסומים בכתבי עת ובספרים עם ביקורת עמיתים. פרופ’ שמואלי היא העורכת הראשית של כתב העת החדש INFORMS Journal on Data Science. היא עמיתת IMS וחברה  ב-ISI האיגוד הבינלאומי לסטטיסטיקה.

 

לקריאת מאמרה של פרופ’ גלית שמואלי – לחצ/י כאן

צפייה מהנה!

כל הזכויות שמורות © אין לשכפל, להעתיק, לצלם, להקליט, לתרגם, לאחסן במאגרי מידע; לשדר או לקלוט בכל דרך או בכל אמצעי אלקטרוני, אופטי או מכני או אחר – כל חלק שהוא מהחומרים שבסרטון זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומרים הכלולים בפעילות זו אסור בהחלט