קורס רגולציה, פיקוח, היבטים טכנולוגיים ואנליטיים בבטיחות ואיכות מזון

בית המהנדס
רח’ דיזנגוף 200, תל אביב
להסבר הגעה

תאריכים ודמי השתתפות בהתאם לזכאויות
יפורסמו בהמשך

מתעניינים? לפרטים נוספים

רחלי פפיסמדוב
03-5205811

education@aeai.org.il

הדפס אירוע

לאחרונה חלו שינויים רגולטורים משמעותיים: חוק הגנה על בריאות הציבור בתחום המזון אשר החליף חקיקה ותיקה בתחום ושינה היבטים שונים – סמכויות הרגולטור הורחבו ועוגנו בחוק; נוהלי יבוא המזון עוגנו בחקיקה; אחריות שרשרת הייצור והשיווק לבטיחות המזון עוגנה בחקיקה והסדרת פיקוח המזון מן החי באמצעות תאגיד.

הכשרה מקצועית מוכרת לגמול השתלמות מקצועי*

שת"פ

אודות ומטרות הקורס

אודות הקורס

לאחרונה חלו שינויים רגולטורים משמעותיים: חוק הגנה על בריאות הציבור בתחום המזון אשר החליף חקיקה ותיקה בתחום ושינה היבטים שונים – סמכויות הרגולטור הורחבו ועוגנו בחוק; נוהלי יבוא המזון עוגנו בחקיקה; אחריות שרשרת הייצור והשיווק לבטיחות המזון עוגנה בחקיקה והסדרת פיקוח המזון מן החי באמצעות תאגיד.

לכן, נדרש ריענון יידע ממומחים מתעשיית המזון, מומחי תקינה, תזונה ואנליזה של מזון.

כדי לבצע רגולציה נאותה מצד הרגולטור (משרד הבריאות) והבנה של דרישות הרגולציה מצד המבוקרים – תעשיית המזון, יבואני המזון והמשווקים נדרשת תמונה רחבה ומקיפה על גורמי סיכון ונדרשים כלים להתמודדות עימם. כמו כן, נחוץ ידע בנושא החידושים בתחום הטכנולוגיה, הכימיה והאנליזה של מזון.

קורס רגולציה, פיקוח, היבטים טכנולוגיים ואנליטיים בבטיחות ואיכות מזון ייתן מענה לצורך שנוצר בתחום בעקבות השינויים הנ”ל. הקורס יכלול דוגמאות מהשטח.

מטרות הקורס

  • הבנת תהליך פיתוח מוצר מזון, והבנה עמוקה יותר של הטכנולוגיה של תוספי ורכיבי המזון
  • הבנת מהות הבדיקות האנליטיות במעבדות מזון אשר הינם כלי רגולטורי משמעותי
  • ריענון הידע בתהליך התקינה והרישוי
  • הרחבת כלי האבחון ע”י רכישת מיומנות לביצוע בדיקות אורגנולפטיות במזון
  • הרחבת הידע מתחומי התזונה המשיקים לתחום ההנדסי – רכיבי המזון בהיבט תזונה ובריאות הציבור. הרחבת הידע הכרחית להבנת תקנות הסימון התזונתי החדשות, המחייבות בין היתר יצרנים להוריד את רמות הסוכר המלח והשומן הרווי במוצרים

קהל היעד

  • מפקחי בריאות הציבור, מפקחי מזון ובריאות הסביבה
  • רגולטורים נוספים המושפעים מהשינויים בחוק המזון – תזונאים, אפידמיולוגים, ווטרינרים ומשפטנים, רגולטורים מהרשויות המקומיות
  • עובדי תעשיית המזון ועובדי מעבדות מזון

על המרצה

סם ברנהרדט, Ph.D – טכנולוג מזון בכיר, בעל תואר בוגר במדעי המזון ותואר מוסמך ודוקטור בביוכימיה מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. בעל תואר M.B.A מאוניברסיטת פוליטכניק, ניו יורק. בעל ניסיון רב בתעשיית המזון כטכנולוג מזון ומנהל מוצר בחברות מזון שונות: “מעבדות שרון”, “ליקורד”, “סודה סטרים” “פילסברי” ועוד.
כיום עוסק בין השאר בייעוץ לענף המזון, בשיווק ובפיתוח עסקי.

בני שטרים, Ph.D – טכנולוג מזון בכיר, בעל תואר בוגר במדעי המזון ותואר מוסמך ודוקטור מהחוג לביוכימיה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. בעל ניסיון של למעלה מ 30 שנה בתעשיית המזון. לשעבר מנהל מחקר ופיתוח בחברות “סנפרוסט” ו”סולבר” וטכנולוג מזון בחברת “פרי – תנובה”.
כיום יועץ עצמאי בתחום של טכנולוגיה של מזון ופיתוח מוצרים. שימש גם כמרצה בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה.

ארתורו גייפמן, B.Sc – טכנולוג מזון בכיר, מנכ”ל ובעלים של חברת “פרוסולב” בעל תואר בוגר במדעי המזון מהפקולטה לחקלאות. בעל ניסיון רב בתעשיית המזון כטכנולוג מזון ומנהל מקצועי בתחום פיתוח מוצר וחומרי גלם בחברות מזון שונות כמו “ריחן תעשיות מזון בע”מ” ו”חברת יוניברסל נטוורק בע”מ”. כיום משמש כיועץ למפעלי מזון בתהליכי פיתוח של מוצרים.

הדס יריב, M.Sc – בעלת תואר בוגר במדעי המזון מהפקולטה לחקלאות, תואר שני מחקרי בתזונה ו M.B.A בשיווק. בעלת ניסיון כטכנולוגית מזון, מנהלת מעבדה וכמנהלת צוות מופת בתעשייה. בעלת ניסיון כמנהלת תחום בריאות בחברת מזון שונות כמו “מי עדן” ופרויקט “choices”.
כיום בעלת עסק עצמאי ל”בריאות תזונה ואחריות תאגידית”, משמשת כיועצת ומלווה לתעשיית המזון באסטרטגיה שיווקית בתחום התזונה ובריאות הציבור.

עו”ד ליאת הסל – בעלת תואר בוגר – בביוטכנולוגיה והנדסת מזון מהטכניון ותואר LLB במשפטים מטעם המרכז האקדמי כרמל, כולל הסמכה כעורכת דין מטעם לשכת עורכי הדין. בעלת ניסיון כטכנולוגית מזון בפיתוח מוצרים בתעשיית המזון כגון “טבעול” ו”פרוטרום”.
כיום, מרצה בתחום הרגולציה של מזון ב”מכללת תל חי”, עורכת דין עצמאית ויועצת בתחום פיתוח המוצר והרגולציה לתעשיית המזון.

עו”ד צלי פלג – פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי)

כללי

  • הקורס הנו לעדכון ולרענון ואינו מהווה הכשרה או הסמכה מטעם משרד ממשלתי/מוסד כל שהוא
  • הקורס יוכר לגמול השתלמות למהנדסים, הנדסאים, אדריכלים וביולוגים, בהתאם לדרישות משרד החינוך
  • הקורס מוכר לגמול השתלמות מקצועי בהתאם לבדיקה הפרטנית שיש לבצע מול מחלקת גמול השתלמות
  • קיימת חובת נוכחות של 100% משעות הלימוד
  • סה”כ 60 שעות אקדמיות
  • ההרצאות ילוו במצגות
  • כל משתתף יקבל חומר נלווה מודפס
  • הקורס יכלול מפגש בפיתוח מוצר ותרגול מעשי במבחני טעימה
  • פתיחת הקורס מותנת במינימום נרשמים, מספר המקומות מוגבל
  • עלות הקורס כוללת ארוחת צהריים קלה
  • הודעות ביטול תתקבלנה בכתב עד שלושה שבועות לפני יום האירוע. ביטול לאחר המועד יחויב במלוא דמי ההשתתפות

תעודה

מסיימי הקורס העומדים בדרישות יהיו זכאים לתעודה מטעם לשכת המהנדסים

נושאי לימוד

מס’ המפגשנושא לימוד למפגש
1
  • מבוא – מבנה משרד הבריאות, מבנה משרד הבריאות במחוזות, עקרונות הרגולציה של המשרד
  • מבוא כללי – סקירה כללית על ההשפעות ההיסטורית של המזון והתזונה
  • עקרונות כלליים בטכנולוגיה של מזון
2
  • תהליך פיתוח מוצרי מזון
  • חלבונים מן הצומח
3
  • ניפוץ מיתוסים במזון
  • תוספי מזון-ממתיקים חומרי משמרים, הידרוקולואידים, סיבים תזונתיים, עמילנים טבעיים ומעובדים
4
  • גורמי סיכון כימיים במזון
  • צבעי מאכל סינתטיים וטבעיים
5
  • תקינה של ייצור וסימון מזון
  • אלרגיה ורגישות למזון
6
  • עקרונות התזונה
  • העשרת מזונות
7
  • אנליזה כימית של מזון
8
  • פיזיולוגיה של חוש הטעם והריח ומבחנים סנסוריים
9
  • פיקוח ואכיפה- תהליכי רישוי
  • אכיפה פלילית בתחום המזון ובריאות הציבור – הפקת לקחים מתיקים משמעותיים שנוהלו בפרקליטות מחוז תל אביב בשנים האחרונות

*יתכנו שינויים בתכנית הלימודים או במרצים

ליצירת קשר

רחלי פפיסמדוב
רכזת מנהלית
טלפון: 03-5205811
פקס: 03-5272496
racheli@aeai.org.il