קורס ביוריאקטורים בשירות התעשייה

בית המהנדס
רח’ דיזנגוף 200, תל אביב
להסבר הגעה

חניון צמוד בתשלום ברח’ ארלוזורוב 17

טרם נקבעו דמי השתתפות בקורס

היקף משוער של הקורס 2-3 ימים

מתעניינים? לפרטים נוספים

03-5205818
idit@aeai.org.il

איגוד כימיה וכימאים
הדפס אירוע

ריאקטורים בכלל וביוריאקטורים בפרט משמשים בתעשיות רבות ובמיוחד בתעשיות הביוטכנולוגיות כגון: תעשיית המזון, משקאות, ביופארמה, קוסמטיקה, לוחמה ביולוגית, טיפול בשפכים ועוד!

הכרת הביוריאקטורים ואופן פעולתם חיונית כדי לשלוט טוב יותר על חוסנו של התהליך, ואיכותו וכמותו של המוצר.

אודות ומטרות

אודות

איגוד מדעי החיים בלשכת המהנדסים מעוניין ליזום קורס בנושא: “ביוריאקטורים בשירות התעשייה הפרמצבטית ותעשיית המזון”, זו בחינת היתכנות ראשונית, ולכן  באם לדעתך קורס נחוץ עבורך/עבור המפעל בו הנך מועסק/ת נשמח את תמלא/י את פרטיך מטה.

ריאקטורים בכלל וביוריאקטורים בפרט משמשים בתעשיות רבות ובמיוחד בתעשיות הביוטכנולוגיות כגון: תעשיית המזון, משקאות, ביופרמה, קוסמטיקה, לוחמה ביולוגית, טיפול בשפכים וכו’. תהליך הייצור המרכזי מבוצע בביוריאקטורים מסוגים שונים המבוקרים והמופעלים על ידי מערכות ממוחשבות בהתאם לתהליך הנדרש. הכרת הביוריאקטורים ואופן פעולתם בפרט בתעשיית המזון והפארמה,חיונית כדי לשלוט טוב יותר על חוסנו של התהליך, ואיכותו וכמותו של המוצר.

מטרות

  • הרחבת הידע בפרמנטציה
  • הכרת ביוריאקטורים ופרמנטורים המשמשים בתעשייה ההפרמצבטית ובתעשיית המזון
  • הקניית כלים שימושיים בניתוח תהליכי פרמנטציה
  • הבנה מעמיקה של תהליכי גידול וייצור בביוריאקטורים ופרמנטורים
  • בקרת תהליכי הייצור לקבלת רמת ייצור גבוהה ואיכות מוצר יציבה

נושאי הקורס

  1. הקדמה – תהליכים ביוטכנולוגיים בתעשיית הפארמה ובתעשיית המזון
  2. סוגי ביוריאקטורים הנפוצים בתעשייה, מבנה ביוריאקטורים לחיידקים ולתרביות תאים
  3. דרישות רגולטוריות בתכנון ובניית ביוריאקטורים ומיכלים להכנת מזון
  4. ביוריאקטורים לשימוש חד פעמי ומערכות עזר חד פעמיות מיכלים חד פעמיים להכנת מזון.
  5. תהליכי ייצור ביוטכנולוגיים – תהליכים מנתיים ותהליכים רציפים, מערכות למיחזור תאים
  6. מערכות ערבול בביוריאקטורים, שיטות לחישוב Tip speed וזמן ערבוב Mixing time, P/V
  7. מערכות אוורור בביוריאקטורים, מסיסות גזים, חמצן  ו- CO2, מעבר חמצן במדיום, קביעת kLa (קבוע מעבר חמצן) וקביעת צריכת חמצן (OUR)
  8. דינמיקה של נוזלים, מעבר מסות ומעבר חום
  9. בקרת תהליכים, מכשור, סוגי בקרות ומושגים חשובים בבקרה
  10. ניקוי ועיקור של ביוריאקטורים ומיכלים להכנת מזון,CIP & SIP
  11. האתגרים בגימלון תהליכים, הפרמטרים החשובים בגימלון תהליכים

קהל היעד

הקורס מיועד למנהלים ועובדים בפיתוח תהליך פיתוח מוצר, עובדי ייצור, אבטחת איכות ובקרת איכות/גימלון תהליכי ייצור במיקרואורגניזמים ובתאים אנימליים בחברות ביוטכנולוגיה, ביופארמה ותעשיית המזון המשתמשת במיקרואורגניזמים לייצור המזון או השבחתו.

דרישות קדם

נדרש ידע בסיסי במדעי החיים או בביוטכנולוגיה או בהנדסה כימית.

על המרצים

מרצים מהתעשייה עם ניסיון רב שנים בתעשיית הביוטכנולוגיה!

מארגן הקורס:

ד”ר יהושע אלוני בעל ניסיון רב שנים (מעל 30 שנה) בתעשייה הביוטכנולוגית ובתעשיית הביופארמה, בייצור, פיתוח וגימלון תהליכים ביוטכנולוגיים. לאחר סיום הדוקטורט בביוכימיה באוניברסיטה העברית, ד”ר אלוני עשה פוסט-דוקטורט
בארה”ב בפרמנטציה של חיידקים. לאחר חזרתו ארצה עבד בויטמד תעשיות פרמצבטיות כמיקרובולוג מפעלי ולאחר מכן באינטרפארם (Serono, Merck) כמנהל המחלקה לפיתוח תהליכים, בפיתוח וייצור תרופות חדשניות בחיידקים ובתאים אנימליים. לאחר מכן עבד בחברת טבע בפיתוח תרופות ביוגנריות כדירקטור של המחלקה לפיתוח תהליכים ביוטכנולוגיים.

לד”ר אלוני ניסיון רב בפיתוח תהליכי ייצור, וולידציה של ציוד ותהליכים, תכנון מתקני ייצור, ייצור ופיתוח בתנאי GLP & GMP ועל פי ה- QbD (Quality by Design). הוא עבד בפיתוח של מגוון מוצרים כגון: תאית בקטריאלית, אינטרפרונים, אינטרלוקינים, נוגדנים מונוקלונליים, וכד’. במהלך עבודתו למד מנהל עסקים בטכניון, והיה גם חבר פעיל בוועדת הערר של המדען הראשי במשרד הכלכלה. ד”ר אלוני פרסם מאמרים רבים וביניהם גם פטנטים בתחום הביוטכנולוגיה.

כיום ד”ר אלוני עובד כיועץ עצמאי לחברות ביוטכנולוגיה וחברות ביופארמה ומרצה באקדמיה, ובמסגרת ביופורום ובחברות ביוטכנולוגיה וביופארמה.

נושאי הלימוד

להזכירכם בשלב זה מדובר על בחינת היתכנות ראשונית, ולכן באם לדעתך קורס כזה נחוץ עבורך/עבור המפעל בו הנך מועסק/ת, נשמח  אם תמלא פרטיך בקישור מטה לטובת קבלת מידע נוסף ועדכונים לגביי הקורס:

טופס התעניינות קורס ביוריאקטורים

ליצירת קשר

שפר עידית
טלפון: 03-5205818
פקס: 03-5272496
idit@aeai.org.il