סדרת וובינרים באנגלית: קוונטים

17.11.2020 עד 8.12.2020

סדרת וובינרים בתחומי הקוונטים ללא עלות

בשנים האחרונות יש התפתחות גדולה ומהירה בכל הקשור לפיזיקה וטכנולוגיות קוונטיות. טכנולוגיות אלה כבר באות לידי ביטוי במחשוב, תקשורת, הצפנה, ניווט, גלאים ועוד. יישום טכנולוגיות קוונטיות למערכות ומוצרים טומן בחובו פוטנציאל כלכלי רב.  ליישום הטכנולוגיות הללו, ידרשו מהנדסים רבים ובעלי ידע מתאים. פוטוניקס ישראל החלה לבצע פעילות שמטרתה חשיפה והרחבת הידע בתחומי הטכנולוגיה הקוונטית לאוכלוסיית המהנדסים הישראליים. ב 17.11.2020 תחל סידרה של 4 הרצאות (45 דקות כ”א) למהנדסים שבה יוצגו עקרונות הפיזיקה הקוונטית והשלכותיה לעולם ההנדסי. אנו ממליצים לך להאזין להרצאות. להכיר את העקרונות של הפיזיקה והטכנולוגיות הקוונטיות ולשדרג את יכולותיך ההנדסיות כך שתוכל לנצל את ההזדמנויות הגדולות שנוצרות באמצעות טכנולוגיות פורצות דרך אילו.

מפגש 1: מדע וטכנולוגיות קוונטים בישראל

שודר ביום שלישי 17-11-2020

מדע וטכנולוגיות קוונטים הוא תחום הנמצא בפריצה ברחבי העולם, עם תכניות לאומיות משמעויות והשקעות ענק ע״י ממשלות ותאגידים מסחריים. מדע וטכנולוגיות קוונטים רותמים תכונות ותופעות מהמדע הקוונטי, למימוש חיישנים אולטרה-מדויקים או רגישים, הצפנה פיזיקלית, ומחשבים וסימולטורים בעלי יעילות חישוב עילאית.
ישראל השיקה לאחרונה את התכנית הלאומית למדע וטכנולוגיות קוונטים בישראל. בהרצאה יוצג מצב תחום הקוונטים בישראל ויסקרו פעילויות בתכנית הלאומית

tal-david

 

ד״ר טל דוד, מנהל התכנית הלאומית למדע וטכנולוגיות קוונטים בישראל.

 

 

לצפייה:


מפגש 2: חישה קוונטית

שודר ביום שלישי, 24-11-2020

בוובינר מציג כדוגמה לחיישן קוונטי, נציג את פגם ה-NV ביהלום. ראשית נתאר כיצד ניתן למדוד באמצעותו שדות מגנטיים וחשמליים, טמפרטורה ואפילו מאמצים/מעוותים. לאחר מכן נראה מה היתרון הקוונטי העצור בו ונדגים את השימוש שלו במחקרנו במכון ויצמן למדע. לבסוף ניתן מספר שימושים תעשייתיים, אשר חלק מהם כבר בשלב הפיתוח ברחבי העולם.

amitfinkler

 

ד״ר עמית פינקלר, פיזיקאי, מכון וייצמן למדע.
תחום מחקר: מגנטיות של מולקולות באמצעות חיישנים קוונטיים.

 

 

לצפייה:


מפגש 3: טכנולוגיות למחשוב קוונטי – סקירה ממעוף הציפור

שודר ביום שלישי, 01-12-2020

נסקור את הטכנולוגיות המובילות למחשוב קוונטי, נסיק מסקנות לגבי היתרונות והחסרונות של כל פלטפורמה ונרכוש כלים להשוואת הביצועים של מחשבים קוונטיים שונים. נדון בסטטוס הנוכחי ובפוטנציאל העתידי של הטכנולוגיות הקוונטיות ושל חישוב קוונטי באופן כללי.

serge

 

ד״ר סרג’ רוזנבלום, מכון וייצמן.
תחום מחקר: עיבוד מידע קוונטי מבוסס מוליכות-על

 

 

מצגת ההרצאה

 


מפגש 4: מחשוב קוונטי – יותר ממהפכה טכנולוגית

שודר ביום שלישי, 08-12-2020

בהרצאה זו אתאר את הרעיונות בבסיס המחשוב הקוונטי ואופן הפעולה של כאלו מחשבים. אשווה בין מחשבים קוונטיים ומחשבים רגילים ואסביר באיזה אופן מחשבים קוונטיים יכולים לבצע משימות אשר מחשבים רגילים, חזקים ככל שיהיו לא יוכלו לבצע ואתאר את האתגרים העקרוניים בבניית מחשב קוונטי בפועל.

prof-ozeri

פרופ’ רועי עוזרי, מכון וייצמן.

 

 

לצפייה:

נופר שרן רייכר
מנהלת איגוד מהנדסי מערכות אוטונומיות, מדעי החיים ופוטוניקה
nofar@aeai.org.il