יום עיון בנושא סיכוני חשמל סטטי בהזרמת נוזלים דליקים ומילוי מכלים - 2009

יום שלישי, 17 במרץ 2009

יום עיון שימש כפלטפורמה מקצועית להעלאת המודעות לסכנות בשימוש בחביות ובמיכלי "קובייה" על סדר היום של מפעלי התעשייה ומוסדות המדינה, במטרה לשתף פעולה עם צוות המומחים של "ענף חשמל סטטי" בהכנת מסמך המלצות מיוחד שיציג שיטות לתפעול בטוח של חביות ומכלי "קובייה" עם נוזלים דליקים. הוא התמקד בסכנות האלה ובדרכים לצמצם אותן.

בהרצאות הוצגו מרכיבי בטיחות הנדרשים במכלים כאלו, ההנחיות התקיפות בישראל לשימוש במכלים, נקודות הכשל שעלולות לגרום הצתה בעת מילוי ושאיבה במכלים וחביות והשיטות להקטנתן, ההיבט של חברות הביטוח על האחסון והשינוע במכלים, הערכות שירותי הכבאות בישראל לטפל בשריפות של חומרים מסוכנים, וחומרים אנטיסטטיים לציפוי דפנות מכלי אחסון לנוזלים דליקים.  

כנסים סדנאות וימי עיון

תוכנית

על הכנס

 

במפעלי תעשיה רבים בארץ ובעולם, משתמשים בחביות ובמכלי “קובייה” העשויים ממתכת ופלסטיק, לצורך אחסון ושינוע של נוזלים. רובם המכריע של כלי קיבול אלו הם מכלים העשויים מחומרים פלסטיים כגון PP – ו HDPE אשר מגלמים כמה יתרונות תפעוליים: החומר הפלסטי עמיד כימית, הדפנות שקופות למחצה ומאפשרות לוודא את גובה הנוזל ומידת הניקיון של מכל ריק, המשקל הכללי קטן יחסית, ועוד.

אולם, השימוש במכלים כאלו לצורך אחסון ושינוע נוזלים דליקים כגון: דלקים וממסים אורגניים, טומן בחובו סכנה של התלקחות המכלים עקב הצתת חשמל סטטי, אשר נגרמת בעיקר במהלך המילוי והריקון של המכלים.

לשימוש במכלים פלסטיים יש סכנה נוספת: כאשר במפעל מתרחשת שריפה בקרבת מכלים כאלו, החום עלול לעוות ולהמס את דפנות המכלים, תכולת נוזלים דליקים של אלפי ליטרים עלולה להישפך מתוכם ולהצטרף אל החומר הבוער, ולהפוך לשריפת ענק.

 

 

 

כתבה