פתרון בעיות אופטימיזציה (NP) קשות, מאתגר את מכונות המחשוב הקלסיות ודוחף לפתרונות מחשוב חדשים ולא קונבנציונליים כמו מחשבים קוונטים ומחשבים אופטיים.
שימוש במערכי לייזרים מצומדים לפתרון בעיות אלו מציב אלטרנטיבה טובה וברת השגה בטווח הזמן הקרוב. בהרצאה אסקור מספר טכנולוגיות עדכניות בתחום וכיוונים עתידיים.
אודות הוובינר
מהתכונה הראשונה ניתן להבין כי תמיד יהיו בעיות גדולות מספיק מעבר ליכולת החישוב המדויקת של בדיקת כל מספר האפשרויות ובמצבים אילו כל פתרון שיוצא יהיה מקורב בלבד. מהתכונה השנייה נובע כי אם קיים פותרן יעיל יותר לאחת הבעיות NP הוא יהיה רלוונטי לכל שאר בעיות הNP.
בהרצאה נסקור את סוגי הטכנולוגיות הלא קונבנציונליות לפתרון יעיל יותר של בעיות אלו בכלל וטכנולוגיות לייזרים מצומדים ובפרט. מערכי לייזרים מצומדים הינם מערכת מורכבת, בה כל לייזר מצומד ללייזרים אחרים במערכת בעזרת מעבר חלקי של אור ביניהם באופן קוהרנטי. הודגם כי מערכי לייזרים תחת אילוצים והנחות כמו לדוגמא עוצמה אחידה וקיטוב זהה מתנהגים באופן הדומה למערכת סייפנים כמו מודל Ising או XY ומהווים בעיית NP בעצמם. בעזרת אפקטים טבעיים בלייזר כמו תחרות מצבים, ניחות של מצבים לא אופטימליים ואי לינאריות של ההגבר האופטי ניתן לגרום למערך לייזרים למצוא פתרון אופטימלי או פתרון מקורב בפרק זמן קצר משמעותית ממכונות חישוב קלאסיות. נסקור מספר טכנולוגיות המאפשרות אינטראקציה מתוכנתת בין לייזרים כך ישמשו מודל לבעיות NP אחרות, את הפתרונות המתקבלים, היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות בדגש על המחקר במכון ויצמן וחברת לייטסולבר.
מרצה: חן טרדונסקי
פיסיקאי ומהנדס אלקטרוניקה, CTO ומייסד שותף בחברת לייטסולבר המפתחת מחשב אופטי לפתרון בעיות אופטימיזציה. במהלך לימודי תואר שני בטכניון חקר נקודות קוונטיות המשמשות כאטומים מלאכותיים ובסיס לקיוביטים. בלימודי הדוקטורט במכון ויצמן חקר שימוש במערכי לייזרים מצומדים ככלי חישוב ואף רשם פטנט דרך המכון על פתרון בעיית שחזור הפאזה בעזרת מהוד לייזר מתוכנת. מחקר זה יחד עם מחקרים נוספים בעולם מהווים את הבסיס הטכנולוגי להקמת החברה לפני כשנתיים וחצי יחד עם ד”ר רותי בן שלומי (CEO) ופרופ’ ניר דודסון (יועץ מדעי).
הרשמה
השתתפות בוובינר ללא עלות אך מותנת ברישום מראש.
הנרשמים יקבלו מייל עם קישור להשתתפות מהזום. הקישור ישלח מכתובת:” Omri AEAI Webinar”
חשוב לוודא כי הרישום שלך יבוצע מכתובת הדוא”ל עליו מוגדר חשבון הזום שלך.