וובינר: מתחילים עם קסדת טייס ומסיימים במשקפי ריי-באן

16.03.21 עד 16.03.21
יום שלישי, 18:00-19:00
הפורום הישראלי לפוטוניקה
הדפס אירוע

תחום המציאות הרבודה נמצא כבר שנים רבות על סף פריצה ומתואר כ"דבר הגדול הבא". עם זאת, הפריצה לציבור הרחב מתעכבת מכיוון שבעיות יסודיות במערכות האופטיות הקיימות מהוות צוואר בקבוק לפיתוח מוצר המוני.

אודות הוובינר

בהרצאה זו יוצגו תחילה הטכנולוגיות העיקריות המשמשות כיום למימוש אלמנטים משטחיים עבור מציאות רבודה. בהמשך, תוצג הטכנולוגיה החדשנית של אופטיקה משטחית שפותחה בחברת אורים, ויוסבר כיצד היא פותרת את הבעיות הקיימות בתחום.

תחום המציאות הרבודה נמצא כבר שנים רבות על סף פריצה ומתואר כ”דבר הגדול הבא”. עם זאת, הפריצה לציבור הרחב מתעכבת מכיוון שבעיות יסודיות במערכות האופטיות הקיימות מהוות צוואר בקבוק לפיתוח מוצר המוני. אחת הבעיות העיקריות היא יעילות אופטית נמוכה של האלמנט המשטחי אשר מובילה לשימוש במקורות תצוגה גדולים ובזבזניים מבחינת צריכת חשמל. בשל כך נוצרת “התבדרות” במאפייני המוצר אשר מובילים למה שמכונה בתחום – “מתחילים במשקפי ריי-באן, מסיימים עם קסדת טייס”.

הטכנולוגיה החדשנית של חברת אורים אותה פותחת את צוואר הבקבוק הזה – היעילות הגבוהה של האלמנט האופטי המשטחי במערכת, מאפשר שימוש במקורות תצוגה קטנים וחסכוניים, תוך שמירה על איכות תמונה מעולה וללא עיוותים, ועל שדה ראייה רחב ביותר, ובכך מתאפשר לראשונה תכנון של משקפיים חכמים אשר יאומצו ע”י הקהל הרחב.

בהרצאה תיסקר ההיסטוריה של הפתרונות הקיימים בתחום ושל המגבלות העיקריות של כל פתרון ולאחר מכן תוצג הארכיטקטורה של הפתרון של אורים, ויתואר כיצד טכנולוגיה זו פותרת את הבעיות הקיימות.

קהל היעד

מהנדסים ומתכננים אופטיים, פיזיקאים, מנהלי מוצר בתחום התצוגות קרובות העין, תע”לים, ומציאות רבודה

אודות המרצה

ד”ר יעקב אמיתי הוא החלוץ בתחום האלמנטים המשטחיים לתצוגות קרובות עין, כאשר כבר לפני למעלה מ-30 שנה כתב את המאמר הראשון בתחום המבוסס על טכנולוגיה הולוגרפית בהיותו באוניברסיטת סטנפורד ואת הפטנט הראשון בתחום התצוגות הקרובות עין בהיותו במכון ויצמן. בהמשך שימש כראש קבוצת האופטיקה באלאופ וכמייסד ומנהל הטכנולוגיות של חברת לומוס בה המציא את האלמנט המשטחי המחזיר (LOE). כיום הוא משמש כמייסד ומנהל הטכנולוגיות של חברת אורים. לד”ר אמיתי למעלה מ-75 פטנטים רשומים בארצות הברית.

הרשמה

השתתפות ביום העיון הינה ללא עלות אך מותנת ברישום מראש.

לאחר ההרשמה יתקבל מייל עם קישור לוובינר. הקישור ישלח מכתובת:” Nofar AEAI Webinar”
חשוב לוודא כי הרישום יבוצע מכתובת הדוא”ל עליו מוגדר חשבון הזום שלך.

טופס הרשמה

יש למלא פרטים באנגלית.