יום עיון מקוון בנושא: עולם ה Microbiome ברפואה, תעשייה וחקלאות

יום חמישי, 13:00-15:00
הדפס אירוע

בשנים האחרונות מתחוללת  מהפכה במחקר במדעי החיים ובמהלכה מתבהרת החשיבות העצומה של ה Microbiome לחיינו. ביום העיון נחשוף בפניכם מעט מעולם מרתק ומתפתח זה.

 

אודות

מיקרוביום (Microbiome) זהו אחד המושגים המדעיים המדוברים ביותר כיום בעולם. המיקרוביום  מתייחס למגוון חיידקים והחומר הגנטי שלהם  החיים  איתנו בסימביוזה, כאשר המיקרוביום של כל אדם  כולל מספר מאות של חיידקים.

גופנו מהווה בית גידול פורה לאינספור חיידקים שמרכיבים יחד מערכת אקולוגית מסובכת שמתקיימת עליו ובתוכו. למערכת המורכבת הזאת קוראים המיקרוביוטה האנושית והיא חלק בלתי נפרד מאיתנו והיא מתחילה להיווצר  כבר בעת הלידה ומתעצבת בהדרגה לאורך כל חייו של האדם. לכל אדם טביעת אצבע מיקרוביאלית אישית משלו.

בשנים האחרונות מתחוללת  מהפכה במחקר במדעי החיים ובמהלכה מתבהרת החשיבות העצומה של המיקרוביוטה לחיינו. כיום אנחנו מבינים שאוכלוסיות החיידקים החיים על גופנו ובתוכו משפיעות על השונות בין בני אדם, על בריאות ומצבי חולי ואפילו על הקוגניציה והרגש, לא פחות מהשונות הגנטית שיש ביננו.

ביום העיון נחשוף בפניכם מעט מעולם מרתק ומתפתח זה. עולם שבו השתלות מיקרוביום הן כבר לא פנטזיה עתידנית ובעזרת העברה של חיידקי מעי מאדם בריא לאדם חולה, ניתן לשפר את בריאות החולה. בנוסף נשמע כיצד שימוש בפרופיל החיידקי האישי יכול לסייע בהתאמה מיטבית של תרופות במחלות שונות ומגוונות.

אודות ההרצאות והמרצים

13:05 – 13:00  דברי פתיחה: פרופ’ ורדה שושן-ברמץ, יו”ר איגוד מדעי החיים בלשכת המהנדסים.

prof-varda

 

פרופ’ ורדה שושן ברמץ,מייסדת והמנהלת הראשונה של המכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב וכן חברת סגל המחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון.

 


14:00 – 13:05  עידן המיקרוביום: שימוש בטכנולוגיות מתקדמות לחקר, הבנה ושימוש במיקרוביום האנושי לטיפול במחלות שונות, מאת: ד”ר אלרן חבר, ביומיקה

ההרצאה תכלול: רקע לנושא המיקרוביום, התפתחות התחום לאורך השנים. מעואבות והשפעתם של המיקרוביום על תהליכים בבריאות וחולי.

 

ד”ר אלרן חבר, משמש כמנכ”ל חברת ביומיקה החל מ-2018. קודם לכן, ד”ר חבר שימש כמנכ”ל חברת הפארמה תראפיקס ביוסיינס, אותה הוביל להנפקה מוצלחת בנאסד”ק וניסויים קלינים בארה”ב. לד”ר חבר ניסיון של למעלה מ-10 שנים בניהול והובלת חברות ציבוריות ופרטיות. כמו כן, שימש בתפקידים בכירים במספר חברות סטארט-אפ בתחום מדעי החיים וכן, ניהול בחברות השקעות פרטיות בתחום מדעי החיים.

לד”ר חבר תואר דוקטור במדעי הרוקחות מאוניברסיטה העברית בירושלים ו-MBA בהתמחות במימון והנדסה פיננסית מהאוניברסיטה העברית בירושלים.


15:00 – 14:00  הרצאה מאת  פרופ’ איציק מזרחי, אוניברסיטת בן- גוריון בנגב

ההרצאה תעסוק בפרויקט של קבוצת המחקר בהובלתו של פרופ’ מזרחי. מחקר העוסק במיפוי החיידקים בגוף מאכסנים רב תאיים ובצורה ספציפית פרות ודגים ובהנדוס שלהם, כך שיהיו ידידותיים יותר לסביבה ויתמכו במשבר המזון. מתוך התפיסה שהבנת גורמים אלה תאפשר לחזות ולשנות את הרכב הקהילה כך שתתפקד באופן מיטבי. למחקר זה השלכות ויישומים רבים על חיי היום-יום שלנו, החל בתזונה ונטילת תרופות ועד לקיימות מזון, סביבה, אנרגיה מתחדשת וכלכלה.

 

פרופ’ איציק מזרחי , קיבל את התואר הראשון שלו מאוניברסיטת תל אביב. המשיך במסגרת תכנית לימודי הדוקטורט למצוינות באוניברסיטת תל אביב ובחר לחקור בתחום המיקרוביולוגיה. את הפוסט -דוקטורט עשה בטכניון  בביולוגיה מולקולרית  בתחום תאי גזע. עם תום הכשרת הפוסט -דוקטורט, נבחר להוביל קבוצת מחקר בתחום המיקרוביולוגיה במכון המחקר החקלאי וולקני. שם התמקד במחקריו  בתחום האקולוגיה החיידקים והקשר בין מיקרואורגניזמים למארחיהם. בשנת 2015 עבר איציק לתפקיד פרופסור במחלקה למדעי החיים, וחבר במכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב (NIBN), אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שם הוא ממשיך את גישתו הייחודית בתחום תחום האקולוגיה המיקרוביאלית. מאז הצטרפותו לבן גוריון, הוא יזם קורסים וסדנאות בינלאומיים, כולל קורס אקולוגיה מיקרוביאלי משותף עם MIT. איציק גילה מספר תגליות שזיכו אותו בפרס שילה למדענים צעירים מצטיינים מהאגודה הישראלית למיקרוביולוגיה. בנוסף, הוא זכה בשני מענקי מחקר יוקרתיים של האיחוד האירופי למחקר (ERC) אשר מוענקים  למדענים יצירתיים, מצטיינים ופורצי דרך. הוא עורך של מספר כתבי עת מובילים בתחום האקולוגיה החיידקים.

הרשמה

  • השתתפות בוובינר ללא עלות אך מותנת ברישום מראש.
  • הנרשמים  יקבלו מייל עם קישור להשתתפות מהזום. הקישור ישלח מכתובת:” Idit AEAI Webinar” (חשוב לוודא כי הרישום שלך יבוצע מכתובת הדוא”ל עליו מוגדר חשבון הזום שלך)
  • הוובינר יערך בעברית

טופס הרשמה

יש למלא פרטים באנגלית

ליצירת קשר

שפר עידית
טלפון: 03-5205818
פקס: 03-5272496
idit@aeai.org.il