וובינר: פיתוח בדיקות קורונה מהירות תוך שימוש בספקטרוסקופית אינפרא אדום רחוק מאוד

22.04.20 עד 22.04.20
יום רביעי, 11:00-12:00
הדפס אירוע

כיום כבר אין ספק כי ביצוע בדיקות לגילוי הדבקות בקורונה לאוכלוסייה יכול להיות הגורם מהמעלה הראשונה שיאפשר בידוד לא קולקטיבי של הנדבקים בלבד וחזרה למעגל העבודה של כל השאר עם מינימום סיכויי הדברה.

 

על הוובינר

כיום כבר אין ספק כי ביצוע בדיקות לגילוי הדבקות בקורונה לאוכלוסייה יכול להיות הגורם מהמעלה הראשונה שיאפשר בידוד לא קולקטיבי של הנדבקים בלבד וחזרה למעגל העבודה של כל השאר עם מינימום סיכויי הדברה.

יתרה מכך אם הבדיקות תהיינה מהירות וגם מחזוריות נוכל לאתר גם כאילו שנדבקו בין בדיקה לבדיקה וליצור רוטינה.

בשלב הבא בדיקות קורונה מהירות תאפשרנה בדיקה במקום הכניסה למתחם (עבודה, בניין, מתחמי בידור המוניים)- Point of entry   ובדיקתם במקום , וזאת במקום בדיקות הנשלחות למעבדה או לבתי חולים – Point of care והתוצאות מתקבלות לאחר ימים.

הסיבה העיקרית למשך הזמן הארוך בבדיקות הקיימות הינו שהן בעיקרן ביולוגיות ומצריכות הכפלה ממשית של כמות החומר הגנטי של הווירוס לצורך זיהויו הוודאי וזה תהליך ארוך.

ההרצאה תתאר את המחקר המתבצע מזה כחודש באוניברסיטת בן-גוריון בקבוצת המחקר של פרופ’ גבי סרוסי ובשיתוף עם חברה מגרמניה שמטרתו בדיקות מאוד מהירות של הדבקות בקורונה.

עיקרון הבדיקה הינו אופטי פיזיקלי וכלל לא קשור למבנה הביולוגי של הווירוס. ההתייחסות לווירוס הינה כחלקיק ננומטרי שתכונותיו נמדדות וחתימתו הייחודית מזוהה בשיטות פיזיקליות בלבד.

במהלך חודש הפיתוח גובש הרעיון, שוכלל בארבעה סבבי פיתוח, נרכשה מערכת הספקטרומטר מחו”ל ברכש מהיר, בוצעו מדידות במעבדה, התקבל הלסינקי ובוצעו במקביל בדיקות ראשוניות בשיבא בארץ ובבית החולים של Homburg  בגרמניה.

כמו כן פותח תהליך מהיר מאוד לאיסוף הדגימות מהאנשים והבאתו לבדיקה בצורה שאינה דורשת מטושים כלל.

על המדידות מופעלות מספר שיטות של עיבוד אותות ולמידת מכונה על מנת לקבל בדיוק גבוהה את האבחנה.

התוצאות לעת עתה מראות דיוק גבוהה של מעל ל 90% באבחנות בין החולים לבריאים.

על המרצה

פרופ’ גבי סרוסי,

gabi

מומחה בינ”ל לננו-טכנולוגיה מהיחידה להנדסה אלקטרו אופטית באוניברסיטת בן גוריון.

בעל ניסיון בן כשני עשורים בתעשייה הביטחונית כמומחה בננו-פוטוניקה ומערכות אינפרא אדום. בתפקידו האחרון בתעשייה היה סמנכ”ל באלביט, אחרי שהיה ראש חטיבה בעלת מחזור מכירות בן 200-150 מיליון דולר בשנה. באלביט קידם בין היתר את תחום מערכות החלל. את עבודת המסטר והדוקטורט שלו, אותו קיבל מאוניברסיטת תל אביב, עשה בנחל שורק, ואת הפוסט דוקטורט ערך במערכות בל בארצות הברית וכן במעבדות נאס”א.

הרשמה

השתתפות בוובינר ללא עלות אך מותנת ברישום מראש

הנרשמים לוובינר יקבלו מייל עם קישור להשתתפות

לרישום לוובינר

יש למלא פרטים באנגלית

לטופס הרשמה הקליקו כאן

 

ליצירת קשר

מחלקת ייעוץ ורישום
Fax: 03-5272496
education@aeai.org.il