אתגרי הרפואה החישובית והשפעתה על תחום הבריאות

21.02.21 עד 21.02.21
יום ראשון, 17:00-19:30
Data Science
הדפס אירוע

הצטרפו אלינו למפגש מרתק בו נסקור את אתגרי יישום הרפואה החישובית
ונכיר פיתוחים חדשניים של חברות הזנק בתחום הבריאות

 

אודות המפגש

השילוב שבין דאטה סיינס למידע רפואי טומן בחובו פוטנציאל ענק לעשיית אימפקט. בפועל, מימוש הפוטנציאל הזה מורכב ומאתגר. במפגש נבחן את ההתמודדות עם האתגרים דרך יוזמה ייחודית של מכון המחקר KI שהוקם במטרה לקדם את הבריאות ע”י מחקר יישומי מוכוון אימפקט בתחום הבריאות החישובית.

בהרצאת הפתיחה של ד”ר פיני עקיבא, מנכ”ל מכון מחקר KI, נסקור חלק מהאתגרים בתחום, ונציג דוגמאות למחקרים המשלבים טכנולוגיה ומידע רפואי במטרה להשפיע על הבריאות. בתום ההרצאה, נכיר פיתוחים פורצי דרך של חברות סטארטאפ בתחום הרפואה החישובית.

את המפגש ינחה צביקה להט, ראש צוות ליווי סטארטאפים באיגוד דאטה סיינס של לשכת המהנדסים.

Vocalis Health

“שימוש בקול לניטור הבריאות” – דניאל ארונוביץ, מייסד-שותף וקצין טכנולוגיה ראשי, יציג את המוצרים השונים שפותחו ואת המפותחים כעת, תוך התמקדות ב- VocalisCheck, מוצר ההקרנה פורץ הדרך ש-Vocalis פיתחה למעקב ותיעדוף חולי COVID-19 אשר נמצא בשימוש בכל רחבי העולם.

Profility

“תכנון טיפול מותאם אישית” – אוהד ברזילי, סמנכ”ל מו”פ, יספר כיצד החברה פיתחה פתרונות ניתוח חיזוי לבריאות אשר מתמקדים בבני הגיל השלישי שעוברים פרוצדורות שונות בבתי החולים ולאחריהן צריכים להחליט על המשך טיפול בקהילה. מדובר במערכת אנליטית מבוססת נתונים של אנשים שעברו תהליכים דומים הכוללת אינטגרציה עם מידע רלוונטי מבתי החולים, מוסדות שיקומיים וחברות ביטוח, אשר באמצעות שימוש בבינה מלאכותית מסייעת לגורמים המקצועיים לקבל החלטות על המשך הטיפול.

StuffThatWorks  (הרצאה באנגלית)

“מיקור המונים (Crowdsourcing) בנוף המגיפה הנפוצה ביותר בעולם – מצבים רפואיים כרוניים” – יוסי סינט, מדען נתונים ראשי ומייסד StuffThatWorks, ישוחח על האופן שבו החברה משתמשת במקורות המונים ולא במאגרי מידע קיימים כמנוע העיקרי להפקת נתונים, וכיצד באמצעות NLP ולמידת מכונה, הצליחו לפתח מרחב הטבעה המייצג את המטופל עם מצב רפואי כרוני עם יישומים באבחון מוטעה, אבחון, גילוי תת קבוצות ויעילות טיפולית בהתאמה אישית.

אודות המרצים

ד”ר פיני עקיבא – CEO at KI Institute

ד”ר עקיבא בעל ניסיון של שני עשורים בתעשיית הביוטכנולוגיה, בתפקידי מחקר ופיתוח. לפני KI ד”ר עקיבא עבד כחוקר בכיר וכאחראי על המידע הקליני בחברת “במדיאל מחקר” – חברה המיישמת מתודולוגיות למידת מכונה על מידע רפואי במטרה לפתח תובנות ופתרונות לארגוני רפואה. כמו כן לקח חלק בבניית יחידת הביואינפורמטיקה במכון לחקר הסרטן בבית החולים שיבא, ושימש כחוקר בחברת הביוטכנולוגיה “קומפיוגן”, שם עסק במחקר ופיתוח בתחום הפרמקוגנומיקה וגילוי סמנים גנטיים לסרטן.

דניאל ארונוביץ – Co-Founder & CTO at Vocalis Health

לדניאל ניסיון של מעל 10 שנים בפיתוח אלגוריתמים לעיבוד אותות ולמידת מכונה. בעבר עבד כמהנדס אלגוריתמים בכיר במרכזי המו”פ של צה”ל, אינטל ומיקרוסופט. דניאל למד הנדסת חשמל בטכניון, שם קיבל תואר ראשון ותואר שני בהנדסת חשמל וסיים את השנה הראשונה לתואר שלישי בהנדסת חשמל לפני שהקים את חברת Vocalis Health.

אוהד ברזילי – VP R&D at Profility

מאז שסיים את לימודיו בטכניון עם תואר ראשון במדעי המחשב, אוהד צבר ניסיון של למעלה מ -17 שנים בפיתוח וניהול מוצרים בטכנולוגיות התאמת נתונים רב-ממדיות בזמן אמת. אוהד היה חלק מצוות ה- Approximatch שנרכש על ידי אמדוקס, שם ניהל צוותים האחראים על תמיכה בלקוחות ברחבי העולם.

יוסי סינט – Chief Data Scientist & Cofounder of StuffThatWorks

עם רקע בפיזיקה, יוסי השקיע למעלה מ -10 שנים בתחום מדעי הנתונים. יש לו ניסיון רב בניתוח מעשי, למידת מכונה, AI וניהול צוותי נתונים גלובליים. לפני StuffThatWorks, יוסי היה סמנכ”ל מחקר ב”קנשו” (שיווק דיגיטלי), שם הוביל צוות עולמי של מדעני נתונים בבניית פתרונות אופטימיזציה ומדידה עבור לקוחותיהם.

צביקה להט – ראש צוות ליווי סטארטאפים באיגוד דאטה סיינס

מנהל פיתוח עסקי עם ניסיון של למעלה מ -20 שנה בעבודה עם ארגונים מובילים, הן מקומיים והן גלובליים, תוך מינוף חברות  ויצירת אפיקי שווק חדשים, פתרונות חדשניים והצעות ערך. פתרונות שיתוף פעולה עבור APAC, UAE ו- GCC. בעל יכולת עסקית גבוהה בתעשיות: חלל ותעופה, מערכות ניווט, אבטחת סייבר, מדעי נתונים, ננוטכנולוגיה.