וובינר: הצפנה עמידה בפני חישוב קוונטי

שודר יום שלישי, 09-03-2021

חשיפה של תשתית המפתח הציבורי המשמשת כיום לאבטחת האינטרנט, מחמירה עם פיתוח מחשבים קוונטיים ובעלת השלכות חמורות על בטיחות המידע והפרטיות, ועל בטיחות מטבעות קריפטוגרפים.

ביזור מידע הינו פתרון מפתח לתשתיות אבטחת המידע העתידי.

אודות הוובינר

מפת הדרכים לפיתוח מחשבים קוונטיים מעידה על איום חמור על שבירת ההצפנה של הנתונים המוצפנים כיום תוך פחות מעשור.

בוובינר זה נקבל את הזדמנות לבחון מחדש את אבטחת האינטרנט, המתבססת על ארכיטקטורת המפתח הציבורי.

כאשר אנו שולחים מידע באתר/ ערוץ אחד בלבד, קיים סיכון גדול לבטיחות הנתונים. ביזור מידע יכול לשרת אותנו כיום בפתרונות יעילים לנתונים בתנועה ונתונים במנוחה. הבעלות על המידע יכולה להישמר כאשר שולחים לדוגמא מספר כרטיס אשראי, או סיסמה זמנית, אם נשלח מספר אקראי בדוא”ל ומספר אקראי אחר במסרון כך שפעולה (כחיבור) עליהם תיתן את מספר הכרטיס בפועל. בצורה דומה, אחסון תמונות בישות אחת, במחשב / שרת משלך או ענן, עלול להיות מטרה לזליגת נתונים ו / או להתקפות כופר ואיבוד בעלות על הנתונים. לכן, פתרון רב-ענן, שבו כל ענן מאחסן מספרים אקראיים הוא המועדף.

בלוקצ’ין משלים את הפתרונות הנ”ל בבניית אמון מבוזר, ומאפשר הפעלת חוזים חכמים שפרטיהם מוסתרים.

פרופ’ שלומי דולב, יסביר בוובינר זה את הסיכונים הקיימים בהצפנה ואת הדרך החדשנית להתמודד עם בעיה זו.

אודות המרצה

פרופ’ שלומי דולב

shlomi_dolev

ראש המחלקה המייסד של המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, Fellow של  האגודות IEEE ו-EAI.  כיהן כדיקן הפקולטה למדעי הטבע וכיו”ר הדירקטוריון של מרכז החישובים הבין-אוניברסיטאי של של ישראל. פרסם למעלה משלוש מאות פרסומים בתחום מדעי המחשב, חישוב מבוזר, רשתות תקשורת, קריפטוגרפיה, אבטחת מידע, חישוב אופטי וקוונטי, ננוטכנולוגיה, מדעי המוח ולמידת מכונה. מחבר הספר על ייצוב עצמי בהוצאת MIT. כיום יו”ר ועדת המקצוע מדעי המחשב במשרד החינוך הישראלי. יזם סדרתי, מייסד שותף של Secret Double Octopus ו- SecretSkyDB.

לצפייה