הצטרפו אלינו לשמוע סיפורים על צמחי בר למאכל, לחלוק חוויות משותפות ומיוחדות עם האנשים הקרובים לכם, לטייל ולסייר במקום, ולהכיר את איזור הסיור מנקודת מבט שונה
קצת על הסיור
סיור ליקוט הוא יציאה אל הטבע, במטרה להכיר צמחי בר למאכל עונתיים ומקומיים (בהתאם לאזור הגיאוגרפי ולעונה בהם מלקטים). בסיורים אנחנו עוסקים במסורת הליקוט, מסבירים את חשיבותה, מספרים את סיפוריהם של הצמחים ומאתרים ביחד צמחי בר למאכל.
בתום הסיור נתנסה בבישול בשטח המבוסס על צמחי הבר שמלקטים ועל מוצרים נוספים שמביא עימו ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק ונאכל יחד ארוחה מגוונת ומזינה. הפעילות מלמדת, מגבשת וחוויתית.
מומלץ לגילאי : 5-80
על המדריך
ד”ר אורי מאיר צ’יזיק הוא חוקר ההיסטוריה והפוליטיקה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ. ד”ר מאיר-צ’יזיק יועץ לבריאות בקהילות שונות, מומחה לליקוט צמחי-בר למאכל, כותב הספרים “המדריך לליקוט צמחי-בר למאכל” “דברים שאוכלים מכאן” ו”מזון ואיזון – התזונה מהלכה למעשה על-פי תורת היסודות, המזגים והמרות” . הוא מחייה מסורות אוכל מקומיות במחקר, בכיתה, בשטח ובמטבח. מייסד ומקים “המרכז להנהגת הבריאות”, בקיבוץ נווה איתן.
לוח זמנים
10:00 נפגשים בכניסה לפרק מנשה
משך הפעילות כולה (כולל הבישול והארוחה בשטח), נע בין 3 ל-4 שעות.
עוד דברים שחשוב לדעת
- מומלץ לגילאי : 5-80
- הקבלה לאירוע היא על בסיס כל הקודם זוכה
- תנאי הביטול לפי הנהוג בחוק